Reklama
 
Blog | ZAOSTŘENO STYX

STYX nejsou jenom trenky

Čtyři spolužáci se spolu chystají odhalit něco nového. První pokus o investigaci. Jak dopadne? To se ještě uvidí. Každopádně právě začínáme.

Kuba odešel na Fakultu sociálních věd na Karlovku. Já, Albi a Honza jsme zůstali na Vyšší odborné škole publicistiky. Studujeme ji druhým rokem. S Kubou jsme se už moc nevídali, ale ještě že máme ten Facebook. Právě přes něj nám jednoho dne napsal, jestli se nechceme zúčastnit workshopu Achillova data II. Že prý z toho může něco být. Kývli jsme na to a dali do kupy tým STYX.

Náš název? Ne, neopičíme se po názvu trenek. Opičíme se po názvu řeky – ve které byl podle bájí smočen Achilles. Copak se celá akce nejmenuje po něm?

Když jsme se shodli na jménu týmu, přišlo na řadu téma. O čem budeme psát? Kdo ví o nějakém průseru? Nebo aspoň tuší, že se někde něco nedělalo zrovna fér? Každý o něčem věděl. Nakonec jsme si vybrali téma opuštěných chátrajícíh pražských baráků.

Reklama

Naneštěstí – nebo možná naštěstí – tohle téma měla i další skupina, která se akce účastní. Dohodli jsme se, že každý problém pojme trochu jinak. Stejně nám ale pořád vrtalo v hlavě, že to není nejlepší, když dva týmy píšou skoro o tom samém.

Nakonec problém vyřešil náš mentor Jaroslav Spurný z týdeníku Respektu. Navrhl nám jiné téma. Téma, které se nám všem zalíbilo. Bude to těžké. Prosedíme u toho hodiny. Budeme si muset nastudovat spoustu věcí. 

Ale bude to stát za to.